Hingstar
  ACTION BREAKER

Född 2000,174cm/Brun

Action Breaker (e Heartbreaker-Lys de Darmen-Porche de Bornival) har sedan några år tillbaka varit den klarast lysande stjärnan efter den store Heartbreaker,såväl inom hoppsporten som aveln.Action Breaker har tillsammans med sin ryttare/ägare,Sergio Alvares Moya radat upp idel vinster och placeringar i ISP-1,60 i bla La Coruna,Hickstead,Montecarlo,Geneve.Under 2010 slutade duon på en hedrande 3:e plats Grosse Preis von Aachen.

Fadern Heartbreaker (e Nimmerdor-Silvano-Uppercut) var själv en av sportens främsta under Peter Geerink,med bla en 4:e plats i Aachen.Han har som förärvare varit oerhört betydelsfull för den internationella hoppsporten,med avkommor såsom,Toulon,Skybreaker,Topinambour,mfl.Han är även morfar till Cornet Obolensky och Via Volo. Heartbreaker har under långtid legat överst i KWPN´s avelsindex för hopphästar.

Morfadern Lys de Darmen(e Et Hop -Tanael-Fra Diavolo) har haft ett enormt inflytande på BWP´s moderna hopphästavel- inte minst som en enastående sto producent.Han har lämnat storheter som Oberon/R.Pessoa,Medusa/J.Dubbeldam,Qualite/R.Whitaker.

Action Breaker kommer ur en mycket stark mödernelinje.Modern Jarme van ´t Steentje har bla lämnat 3 godkända hingstar, samt 3 helsyskon till Action Breaker,såsom Easy Breaker NSP 1,45,Barchessa van de Reef NSP 1,50,samt Quasimodo van de Molendreef med placeringar i ISP 1,60,och som är far till den fantastiske, Hello Sanctos (ue Nabab de Reve)vilken tävlas av Scott Brash och tog lagguld för England vid OS i London 2012.

I tredje led ligger,Porche de Bornival,(e Lugano van La Roche-Flugel van La Roche-Alljeder)vilken själv var framgångsrik i ISP.Lugano van la Roche är bla far till Darco

Action Breaker har parallellt med sin sportkarriär verkat i avel,där han redan lämnat starka avtryck.Ur hans 1:årgång tävlar avkommorna : Eline (ue Cash),Elixir ST(ue Nimmerdor)och Explosive (ue Chatman) i NSP 1,60 och ett 10-tal yngre förmågor går redan S-klass. Under 2011 låg Action Breaker på 3:e plats i BWP´s avelsindex och blev samma år även ”Erkend” för avel i KWPN.

Action Breaker är en högställd, långlinjerad,korrekt och välbenad hingst.Han har en kraftfull,välbalanserad och mkt reglerbar galopp.Hans hoppteknik är elastisk med mycket ryggverkan och tryck i språnget. Avkommorna präglas av högridbarhet,stor balanserad galopp,och mkt god hoppkapacitet.Typmässigt påminner de mkt av sin far.

Se film

Förärvning

Se film på avkommor nedan:

Belrose
Explosive
Elixir
Favorite
Dobra
Gentleman ST

Eguia

Fryst transportsperma
Språngavgift:

Godkänd för avel i :

Övrig information se villkor nedan

Villkor»