Hingstar
  VISCOUNT

född 2009,171cm/Svart

Viscount(e Valentino-Acorado I-Imperator) var premiehingst vid Hannover Körung 2011,han genomförde året efter sitt bruksprov på ett mycket övertygande sätt med ett hoppindex på 8,91 respektive 8,44 i dressyr delen.Viscount är en iögonfallande vacker,modern och komplett avelshingst.

Med sin spänstiga och elastiska hoppteknik,parat med mycket goda gångarter, höga ridbarhet,och inte minst-harmoniska karaktär-framstår Viscount som en unghingst med närmast obegränsad potential.

Fadern Valentino (e Now Or Ever-Nimmerdor-Maykel) är i Hannover sin årgångs absolut främsta avelshingst.Valentino har efter ett magnifikt 70-dagars prov-141,47 i hopp index-kombinerat avelsarbete med en framgångsrik sport karriär,där han har ett flertal vinster och placeringar upp i S-klass.Valentinos avelsindex i hoppning är 158.

Farfar Now Or Never är född i Holland hos den mycket välrenomerade uppfödaren F.J.Morssink,och är efter legenden Voltaire.Med sin solida och förärvnings säkra holländska stam, har Now Or Never kommit att bli ett mycket värdefullt genetiskt tillskott i Hannoveraner förbundets hoppavels program.

På mödernet tillförs högklassigt Hannoveraner blod genom: Acorado I-Imperator-Wendekreis-Matrose. Viscounts första fölårgång karaktäriseras av utmärkt ädel typ samt goda gångarter. Ett flertal av hans föl kommer säkerligen selekteras till elit auktionen i Hannover under hösten.

 

Se Film
Se Film

Fryst sperma
Språngavgift: 10,350:-/ 2 semineringar.


Godkänd för avel i:

Övrig information se villkor nedan

Villkor»